Moguća i električna Dacia

Popularnost električnih automobila postat će toliko velika da će čak i budgetna Dacia imati barem jedan električni model u svojoj postavi. Predviđanje je to šefa Renault-Nissana, Carlosa Ghosna, koji vidi prostor za značajniju ekspanziju EV tržišta.

###

'Jednom kada potražnja dosegne potrebni nivo, mi ćemo biti spremni' obećao je Ghosn. 'Pomoći ćemo daljnjem porastu potražnje ponudom jeftinijih električnih automobila i potpisivanjem sporazuma o suradnji s gradovima diljem svijeta'.

'Kako će gradovi poboljšavati infrastrukturu za EV-ove, tako će se i ljudi češće opredjeljivati za takva vozila, a samim time past će i njihova cijena. Ne postoji ništa što bi priječilo razvoj električne Dacije u budućnosti'.

Ghosn vjeruje kako ulazak divova poput VW-a i BMW-a na EV tržište može biti samo dobra stvar za Renault i Nissan jer će povećati interes javnosti, poboljšati infrastrukturu i povećati prodaju. 'Vjerujem kako će 2020. na europskom tržištu biti 10 posto električnih automobila' zaključio je Ghosn.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara