Novi ForTwo kao predvodnik game

Novi ForTwo kao predvodnik game

Sljedeća generacija Smartovih modela u punom je jeku priprema za lansiranje, a mnoge će obradovati činjenica da uz nove ForTwo i ForFour, Mercedesov brend priprema i mali SUV. Prva dva spomenuta modela razvijala su se u suradnji s Renaultom, no francuski je proizvođač odlučio razviti samo verziju većeg automobila koja će postati novi Twingo.

Smart je ipak nastavio s razvojem modela ForTwo i model bi se trebao pojaviti početkom 2014. Bit će inspiriran električnim Smart Forvision konceptom, a krasit će ga predimenzionirana svjetla i perforirana prednja rešetka. U unutrašnjosti će se naći ekran u obliku odvojivog tableta koji može funkcionirati kao satelitska navigacija ili putni kompjutor, baš kao u VW Up!-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očekuje se kako će za pogon biti zadužen 2-cilindrični 0,9-litreni benzinski motor koji će razvijati 65 KS. Električna verzija od 88 KS stići će krajem 2014. U velikom će se stilu vratiti i ForTwo Cabrio, dok će u isto vrijeme Smart predstaviti ForFour koji će biti tek neznatno kraći od novog Twinga.

Krajem 2015. kompanija će lansirati novo terensko vozilo koje će koristiti dijelove iz partnerstva Renault-Nissan, a pogotovo iz novog Jukea. Za sada neimenovani crossover bit će inspiriran Forstars konceptom koji je ove godine debitirao na auto showu u Detroitu. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara