Odbačen Land Rover Evoque Cabrio

Land Rover je objavio kako konceptna, cabrio izvedba Evoque modela, prikazana na nedavnom auto showu u Genevi, ipak neće ići u serijsku proizvodnju. Iako je proizvođač na spomenutom sajmu obećao kako će pričekati s odlukom o proizvodnji dok ne pristigne dovoljan broj informacija o reakcijama potrošača, to se nije dogodilo i cabrio Evoque je zauvijek izgubio šansu za tržišnu premijeru.

Zaključak je da bi rezanje krova bila velika greška jer je upravo njegova zakrivljena linija zaštitni znak novog Evoque-a. Land Rover bi ipak mogao ponuditi verziju opremljenu panoramskim krovom, poput onog na Fiatu 500 ili Citroenu DS3 Cabrio. Posebno 'Victoria Beckham' izdanje također neće doživjeti masovniju proizvodnju jer kompanija još uvijek na 'lageru' drži nekoliko neprodanih primjeraka.

Pozitivna stvar u ovoj priči je činjenica da će sredstva predviđena za cabrio Evoque sada biti preusmjerena na razvoj novog Land Rover Defendera, modela poprilično drugačijeg od gomile luksuznih SUV-ova kojima je tržište u posljednje vrijeme zatrpano.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara