Ogieru i treća pobjeda sezone

Volkswagenov Sebastien Ogier odnio je i treću pobjedu ove sezone nakon izvrsnog nastupa na portugalskom reliju ovog vikenda. Francuski je 29-godišnjak preuzeo vodstvo u petak nakon što je do tada vodeći Mads Ostberg izletio sa staze u svojoj Ford Fiesti RS. Ogier i njegov suvozač Julien Ingrassia prošli su kroz cilj 58.2 sekundi ispred Citroenovog Mikke Hirvonena.

###

Ovim je rezultatom Ogier povećao svoje vodstvo u ukupnom poretku vozača gdje sada drži 102 boda, a slijedi ga Hirvonen s 54 boda. Pobjeda u Portugalu bila je ukupno deveta u WRC-u za Ogiera, koji je na istom reliju već pobijedio 2010. i 2011. vozeći za Citroen. Svoj trijumf zapečatio je i s tri dodatna boda na posebnoj 'power' etapi.

'Ovo je savršen rezultat jer nam je ovaj tjedan bio uistinu težak' rekao je Ogier. 'Došao sam ovdje u ponedjeljak nesiguran hoću i uopće nastupiti (zbog bolesti). Čestitam ekipi koja se uspjela nositi sa svim tehničkim problemima i dovesti automobil u optimalno stanje'.

Volkswagen je ovog vikenda zamalo imao oba vozača na prve dvije pozicije, no Jari-Matti Latvala nije uspio održati drugu poziciju zbog problema s bregastom osovinom koja ga je koštala 4 minute zaostatka. Naposljetku je završio na sasvim solidnom trećem mjestu. Zasluženo je osvojio i dodatni pod na 'power' etapi, a što je još važnije, uspio je naći svoj tempo u novom VW Polo R-u.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara