Prvi teaser za Corvettu Stingray Cabrio

Prvi teaser za Corvettu Stingray Cabrio

Chevrolet je objavio prvi teaser za cabrio izvedbu svog novog Corvette Stingray modela koju će uskoro predstaviti na auto showu u Ženevi. Automobil će biti otkriven 5. ožujka, a proizvođač tvrdi kako će predstavljati 'savršen spoj tehnologije, dizajna i performansi'. Iako sam teaser ne otkriva gotovo ništa, postoje nagađanja kako će model biti gotovo identičan coupe verziji koja je nedavno predstavljena na autoshowu u Detroitu.

Chevrolet nije objavio nikakve tehničke informacije, no vjerojatno je da će model biti opremljen 6.2-litrenim LT1 V8 motorom od 450 KS i 609 Nm. To će mu omogućiti ubrzanje do 100 km/h za manje od 4 sekunde uz sasvim prihvatljivu potrošnju goriva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako tvrdi glavni inženjer za Corvettu, Tadge Juechter,  svaka se Corvetta ispočetka dizajnira kao 'otvoreni' automobil, a novi Stingray ne odudara od te prakse. Coupe i cabrio varijante konstruirane su kako bi postizale najbolje rezultate u svim situacijama - dnevnoj gradskoj vožnji, dugim putovanjima i brzoj vožnji zavojitim cestama.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara