Radical Xtreme Coupe

Radical Xtreme Coupe

Kompanija Radical intenzivno radi na razvoju trkaćeg automobila namijenjenog cestovnoj vožnji. Xtreme Coupe (RXC) inspiriran je Le Mans prvenstvom, a bit će opremljen Fordovim 3.7-litrenim V6 motorom od 380 KS koji razvija 433 Nm okretnog momenta. Uz cestovnu verziju, proizvest će se i natjecateljska verzija koja će moći sudjelovati u međunarodnim GT prvenstvima.

Opremljen 7-brzinskim Quaife mjenjačem i uz ukupnu težinu od samo 900 kg, RXC će moći ubrzati do 100 km/h za kostolomnih 2.8 sekundi. Bit će to Radicalov najveći model koji će biti dugačak 4300mm, širok 1960mm i visok 1127mm.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz pomoć stražnjeg krila od ugljičnih vlakana i prednjeg i stražnjeg difuzora, automobil će moći stvarati 900 kg ‘downforce’ sile, a za zaustavnu moć pobrinut će se 330 milimetarski diskovi sprijeda i 310 milimetarske inačice straga. Uz nadoplatu, kupci će moći odabrati karbonsko-keramičke kočnice. Cestovni će model koristiti 17-inčne kotače. Od opreme isticat će se klima, podesivi servo upravljač, gullwing vrata, grijani vjetrobran te sportska sjedala sa 6-strukim pojasevima. Premijera trkaće verzije očekuje se 10. siječnja, a prodaja cestovnog modela trebala bi započeti na proljeće.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara