Šef Aston Martina uvjeren u oživljavanje Lagonde

Šef Aston Martina, Ulrich Bez, izjavio je u nedavnom intervjuu kako je uvjeren da će Lagonda brend ponovno zaživjeti na automobilskoj sceni. Iako nije napomenuo kada će se to dogoditi, izrazio je čvrsto uvjerenje da će se nova Lagonda pojaviti u bliskoj budućnosti. Dodao je kako se ime može koristiti za bilo koji tip automobila izvan Aston Martinove obitelji te je priznao kako SUV ima najveće šanse za lansiranje.

###

Britanski je proizvođač oživio Lagondu 2009. godine u obliku koncepta predstavljenog na tadašnjem auto showu u Genevi. Radilo se o SUV-u baziranom na Mercedes-Benzu GL-klase i pogonjenom V12 motorom. Treba imati na umu kako trenutno novi SUV planiraju vrhunski proizvođači Lamborghini, Maserati, Bentley i Rolls-Royce pa ne čudi da i Aston Martin želi dio kolača.

Ulrich Bez napomenuo je kako će komfor i praktičnost njihovog modela ipak biti drugačija jer Aston Martin ne radi 'praktične' (utility)automobile. Svoju tvrdnju pojasnio je opisom 'praktičnih' automobila kao modela koje ljudi koriste za put do dućana. Dodao je kako će Lagonda SUV morati odražavati luksuz, performanse i umješnost karakteristične za Aston Martin. Model bi također mogao otvoriti put za ostale Lagondine modele poput srednje i velike limuzine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara