VW Passat CC u Shooting Brake izdanju

VW Passat CC u Shooting Brake izdanju

Volkswagen je objavio kako namjerava proširiti svoju postavu Passata stiliziranim CC Shooting Brake modelom baziranom na prilagodljivoj MQB platformi. Novi Passat trebao bi se pojaviti početkom 2015. godine, a svojim će dimanzijama biti znatno veći od prethodnika te će njegova duljina iznositi impresivnih 4.900 mm. Na taj način VW će pokušati popuniti prazninu između Passata i luksuznog Phaetona.

Veće će dimenzije omogućiti i unaprijeđenje putničke kabine u kojoj će biti više mjesta za putnike, pogotovo na stražnjim sjedalima. Kao i aktualni CC model, nova će generacija  koristiti niz transverzalno postavljenih, 4-cilindričnih motora, a u planu je i benzinsko-električna hibridna verzija. Kupci će moći birati između standardnog pogona na prednje kotače i opcionalnog 4Motion AWD pogona koji će koristiti VW-ov najnoviji Haldex5 sustav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

CC Shooting Brake tek treba biti službeno potvđen, no očekuje se kako će model stavljati stil ispred prilagodljivosti, baš kao što je Mercedes-Benz učinio sa svojim CLS Shooting Brakeom. Ponajviše će se isticati zakrivljena krovna linija i nakošeno stražnje staklo. Zapremnina prtljažnika iznosit će oko 570 litara.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara