VW Polo dobit će 1.0-litrene jedinice iz Up!-a?

VW Polo dobit će 1.0-litrene jedinice iz Up!-a?

Njemački mediji tvrde kako će Volkswagenov Polo, koji bi se uskoro trebao pojaviti u osvježenom obliku, dobiti 3-cilindrične TSI motore iz VW Up!-a snage od 60 do 90 KS. Navodi pomalo iznenađuju budući da navedene 1.0-litrene jedinice nisu TSI već su atmosferske, a Polo već raspolaže 3-cilindričnim agregatom.

###

Radi se od 1.2-litrenom R3 12v FSI motoru koji razvija 60, odnosno 75 KS, a također razvija više okretnog momenta od inačica iz Up! modela. Isto tako, Polov 1.2-litreni, 4-cilindrični TSI od 90 KS vrlo je važan za Volkswagen jer se nudi u postavi novog Golfa i malo je vjerojatno kako će biti zamijenjen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane, logično je da njemački proizvođač kupcima Pola ponudi agregate koji emitiraju manje od 100 grama CO2 po km, no 3-cilindrični motori obično su karakteristični za Škodine modele i vjerojatno je da će ih prvo dobiti njezina Fabia.

Isti izvori napominju kako će izmjene na novom Polu biti minimalne i uključivat će tek nove maglenke i kontrolnu ploču. Iako bi uvođenje start/stop tehnologije bio dobar potez, za sada nema govora o tome.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara