Volkswagen planira širenje hibridne ponude

Volkswagen planira širenje hibridne ponude

VOLKSWAGEN Grupa planira u skoroj budućnosti tržištu ponuditi nekoliko plug-in hibridnih izvedbi standardnih modela. Tako bi ustvari Panamera S i 918 Spyder trebali 2013. pokrenuti trend s kojim bi VW pokušao dostići Toyotu, bar kada je riječ o prodaji automobila s alternativnim pogonima.

Njemački automobilski div vjeruje kako će potražnja za ovakvim modelima u budućnosti rasti i to bez obzira na kupovnu moć potencijalnih vlasnika. Dakako, priča će krenuti od onih dubljeg džepa s već gore spomenutim Porscheovim modelima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, nakon njih mogu se očekivati plug-ih hibridne verzije modela Golf, Passat, Q7, Q3, A6, A8, Cayenne i sl. Potvrdio je to Rudolf Krebs, šef Volkswagenovog odjela za električna vozila. Dodao je i kako će VW u narednom razdoblju godišnje izdvajati preko 7 milijardi eura za razvoj "električne mobilnosti", čime bi ista postala osnovni element buduće strategije proizvođača.

Da VW Grupa ne rasipa novce uzalud pokazuju razna istraživanja koja tvrde kako će se do 2018. prodaja hibrida na svjetskom tržištu vjerojatno i udeseterostručiti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara