Alfa Romeo GT – dizelski automobil godine

Alfa Romeo GT – dizelski automobil godine

NITI u najdubljim snovima Alfisti nisu sanjali da će njihov coupe iz snova prvu značajnu nagradu dobiti kao najbolji dizelski model. Da, upravo tako, dva mjeseca nakon lansiranja Alfa GT je proglašena najboljim automobilom pokretanim dizelskim motorom.

Magazin Diesel Car je ove godine titulu Diesel Car of the Year dodijelio u Algi GT u dizelskoj izvedbi pokretanoj 1.9 JTD motorom. Model se žiriju toliko svidio, da su ga nakon proglašenja najboljeg u klasi ujedno proglasili i najboljim dizelašem sveukupno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Stručnjake su, uz vrhunski izgled, najviše opčinila vozna svojstva. Alfa GT pokretana 150 KS snažnim modernim dizelašem pruža vrhunski užitak za upravljačem ostvaren savršeno pogođenim balansom između komfora i sportske stabilnosti. Alfin kupe ima još jednu prednost, a to je 6-stupanjski ručni mjenjač koji doprinosi prosječnoj potrošnji od 6.7 l/100 km.

Žiri je pažnju posvetio i detaljima, kao što je funkcionalnost i opremljenost. Alfa GT se isporučuje serijski s ABS-om, šest zračnih jastuka, audio-sustavom i unutrašnjosti presvučenom kvalitetnom Alfatex tkaninom. 

Alfa GT 1.9 JTD postiže maksimalnu brzinu od 209 km/h, uz ubrzanje do 100 km/h za 9.6 sekundi. Model je odnedavno dostupan na hrvatskom tržištu po cijeni od 30.950 eura za izvedbu s Progression paketom opreme.

Miljenko Nikolić

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara