Alufolija je odlična pomoć u kuhinji, evo što može u automobilu

Alufolija je odlična pomoć u kuhinji, evo što može u automobilu
Foto: 123RF

ALUMINIJSKA folija svojim je karakteristikama nezamjenjiva u pohrani hrane, a nerijetko ju koristimo i izvan kuhinje. Evo što s njom možemo u automobilu.

Naravno, brojne su mogućnosti primjene ove tanke i sjajne folije kod automobila. Jedna od najpopularnijih primjena općenito izvan kuhinje je zaštita od sunčevih zraka. Mnogi ju koriste kao prvu i najbržu liniju zaštite prozora od prodora sunčeve topline na prozorima kuće, a isto je i primjenjivo na automobilu. Stoga, nije loše vjetrobran zaštiti upravo aluminijskom folijom. Uostalom, fizičke zaštite za sunce, posebno one skuplje, temelje se upravo na ovakvoj foliji.  Vjerujte, ovo funkcionira.

Druga moguća primjena je možda i korisnija. Posebno ako imate noviji automobil kod kojeg ključ upravlja automobilom i nakon što je on parkiran i ugašen. Zamotate li ključ u foliju, provalnici neće moći uhvatiti signal i skinuti kod. Imajte na umu da je provalniku za krađu dovoljno i manje od minute.

>> BMW nestao u 20 sekundi: Pogledajte kako se danas kradu auti

I treći savjet za vlasnike automobila starijih godišta s klasičnim osiguračima i puno manje elektronike. Pregorjeli osigurač možete "popraviti" tako da ga zamotate u foliju. Svi se sjećamo spretnih vozača koji su za to koristili papirić žvakaćih guma. Naglašavamo, ovo je privremena mjera i može biti opasna.

 

Trebate li pretočiti tekućinu, recimo gorivo, alufolija opet može pomoći. Smotajte foliju u obliku korneta za sladoled i na dnu ostavite malu rupu. Ako imate ljepljivu traku, zalijepite foliju i lijevak je spreman.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara