Apple oživljava projekt razvoja automobila, poznat termin dolaska na ceste

Apple oživljava projekt razvoja automobila, poznat termin dolaska na ceste
Screenshot:YouTube

TAMAN kad smo pomislili kako je Apple odustao od razvoja svog prvog automobila, pojavila se nova informacija da je Apple Car itekako živ.

IMove kao studija iz 2010. godine bio je najveća smjernica u razgovorima oko mogućeg auta iz Applea. Projekt Titan je od starta obavijen tajnom, a nagađanja su išla toliko daleko da se govorilo kako stotine, pa i tisuće inženjera na tajnoj lokaciji rade na razvoju prvog iPhonea s kotačima. Otrježnjenje dolazi na jesen 2016. godine kada Bloomberg javlja da je Apple postupio slično kao Google. Priznali su da je razvoj automobila suviše kompleksan pa će raditi na razvoju softvera, otkrili su tada neimenovani izvori bliski kompaniji.

Nove informacije sada donosi Ming-Chi Kuo, poznat po analizama Appleovih proizvoda. Kuo tako u svojoj zadnjoj analizi pojašnjava kako je Apple Car novi tvrtkin zvjezdani proizvod, ali i daće biti predstavljen u razdoblju od 2023. do 2025. godine.

U ozračju gdje sve veću važnost preuzimaju sustavi autonomnog upravljanja, umjetne inteligencije i same elektrifikacije, Apple definitivno želi preuzeti aktivnu ulogu u transformaciji autoindustrije. Pitanje je hoće li moći ponoviti uspjeh koji je napravio u svijetu mobilnih telefona kada je doslovno uništio etablirane rivale kao što su Blackberry, Nokia i Motorola. Kuo vjeruje da Apple ima snage i znanja da upravo to napravi u svijetu osjetno kompliciranijih proizvoda, ali i drastično veće konkurencije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara