Aston Martin predstavio novi Vanquish

Aston Martin predstavio novi Vanquish

AM 310 Vanquish je nasljednik modela DBS te se samim time radi o predvodniku Astonove ponude.

Dakako, ako na stranu stavimo ekskluzivni One-77, koji je s dizajnerske strane imao odlučujući utjecaj na ovaj automobil. Najkraće rečeno, i dalje se radi o prepoznatljivom Aston Martinu s dorađenim i moderniziranim linijama i detaljima.

AM 310 Vanquish se temelji na novoj, četvrtoj generaciji VH konstrukcije (30% kruća od prethodnice) izrađene od aluminija i djelomično ugljičnih vlakana. Karoserija je izrađena od ugljičnih vlakana što u konačnici donosi  uštedu od  56 kg u odnosu na DBS (1.739 kg).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tu je i dorađeni (novi blok motora, novi sustav upravljanja ventilima, novi usis i sl.) 6.0 V12 atmosferski motor snage 573 KS te najvećeg okretnog momenta od 620 Nm. Snaga i moment se prenose na stražnje kotače putem Touchtronic2 šest-stupanjskog automatskog mjenjača koji omogućuje ubrzanje do 100 km/h za 4,1 sekundu. Najveća brzina iznosi 295 km/h.

Kupci će moći birati između 2+2 i 2+0 izvedbe. U unutrašnjosti će ih dočekati temeljito dorađeni interijer s većom ponudom prostora i veći prtljažnik zapremine 368 l.

Prodaja će započeti krajem ove, a prve se isporuke mogu očekivati početkom iduće godine. Početna će se cijena kretati oko 235.000 eura.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara