Audi ruši rekorde

2002. godina je bila rekordna za Audi AG, isporučen je rekordan broj vozila i ostvaren rekordan profit sedmu godinu zaredom.

Jezikom brojki, Audi je u protekloj godini ostvario promet od 22.6 milijardi € (+2.6 %) i ostvario dobit od čak 587 milijuna €, što je povećanje od 4.7 %. Nepovoljni devizni tečajevi kao i velika ulaganja u razvoj utjecali su na rezultat u 2002. godini.

"Bez obzira na te okolnosti Audi je u protekloj poslovnoj godini ostvario visoku profitabilnost", rekao je član Uprave zadužen za financije Peter Abele.

Također je istaknuo da je Audi ostvario tako dobar rezultat zahvaljujući uspješnom optimiranju procesa i troškova.

Tijekom protekle godine, tvrtka je osjetno povećala investicije, od kojih je najveći dio otpao na razvoj novih modela. Planovi za idućih pet godina su još optimističniji.

Naime, u narednom periodu Audi će u razvoj novih modela uložiti čak 11.4 milijarde €. Sudeći po prodajnim rezultatima, Audi iz dana u dan postaje sve popularniji.

Ako izuzmemo Njemačku, gdje je ostvaren pad prodaje, Audi je na svim važnijim tržištima ostvario značajan porast prodaje.

Najveći porast zabilježen je u Kini, gdje su povoljni gospodarski uvjeti rezultirali porastom od čak 26.1 %. I za kraj recimo da Audi koncern zapošljava 51.198 ljudi, od čega u Lamborghiniju njih 567.

Lamborghini je u protekloj godini isporučio 424 sportska vozila i pokazao da je pred njim svijetla budućnost.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara