AutoBest 2005 - Dacia Logan je automobil godine

AutoBest 2005 - Dacia Logan je automobil godine

AUTOBEST je specifična nagrada koja se dodjeljuje automobilskom novitetu koji svojim karakteristikama optimalno zadovoljava potrebe tržišta u razvoju. Ovogodišnj pobjednik je Dacia Logan, prvi model rumunjskog proizvođača namijenjen ozbiljnom plasmanu na međunarodnim tržištima.

Žiri AutoBest osnovan je 2001. godine u cilju praćenja automobilske industrije u regiji, koju čini 11 zemalja i preko 200 milijuna stanovnika. Cilj projekta je pomoći razvoju dilerske i servisne mreže, kao i snabdijevanju rezervnim dijelovima u svim zemljama članicama žirija.

Uspoređujući izbor s onima na zapadnim tržištima, ovdje se vodi  više računa o cijeni automobila i njegovog korištenja, koje ne smije prelaziti mogućnosti prosječnog kupca iz zemalja članica ovog žirija. Pri odabiru Autobest automobila ocjenjuje se cijena, mreža servisa, raspoloživost rezervnih dijelova, upotrebljivost, dizajn... sveukupno 13 različitih kriterija.

Logan je pobjedu odnio u konkurenciji koju su činili Chevrolet Lacetti, Opel Astra i Škoda Octavia.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svečano proglašenje pobjednika automobila Dacia Laogan u izboru za AutoBest 2005 bit će na proslavi organiziranoj u Bukureštu u Rumunjskoj 25. siječnja 2005. godine.

Konačni rezultat:

      Model             bodovi
1. Dacia Logan           775
2. Škoda Octavia         716
3. Opel Astra            648
4. Chevrolet Lacetti     501

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara