Autopilot nije vidio kamion: Pogledajte što je ostalo od Tesle

Autopilot nije vidio kamion: Pogledajte što je ostalo od Tesle
Foto: Tesla Motors

JOŠ jedna Tesla stradala je u sudaru za koji se krivi sustav autonomne vožnje.

Stravična nesreća dogodila se ovih dana na ruskim cestama kad se najmanja Tesla sudarila s kamionom. I to parkiranim, a njega nije vidio ni vozač, a očito ni Autopilot sustav autonomnog upravljanja vozilom.

Isto je potvrdio i vozač Aleksej Tretjakov, koji je rekao da je njegov auto vozio pod Autopilotom. Navodno je držao ruke na upravljaču kako sustav zahtijeva te se pridržavao brzinskog ograničenja od 100 km/h, javlja Ren TV. Da stvar bude gora, ubrzo nakon sudara automobil se zapalio i vrlo brzo nestao u buktinji potaknutoj s nekoliko eksplozija. Dobra je vijest da su se Tretjakov i njegovo dvoje djece spasili iz uništenog automobila i prošli uz tek lakše ozljede. Vozač, kojeg će se najvjerojatnije teretiti za nesreću je slomio nogu, a njegova djecu su prošla uz nekoliko modrica i ogrebotina.

 

Iz Tesle se zasad nisu oglasili priopćenjem. Podsjetimo, Tesla se do sada pokazala spremnom na kooperaciju, ali ne odustaje od tvrdnje kako su njeni automobili savršeno sigurni temeljeći to i na testovima koje je ranije proveo NHTSA. No ipak, s porastom broja Tesli na cesti sve češće svjedočimo ovakvim slučajevima koji bude sumnju u pouzdanost Tesline tehnologije. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara