Bio je najbolji auto svog vremena, a sada se prodaje kao nov

Bio je najbolji auto svog vremena, a sada se prodaje kao nov
Foto: Mercedes

MNOGI će se složiti da su godine u kojima je Mercedese kreirao Bruno Sacco bile zlatno doba slavne marke. S klasa je najbolji dokaz toga.

Sacco je stvorio bezvremenske modele. 190 (W201) i W124 vjerojatno spadaju u najbolje što je Mercedes u povijesti ponudio za mase, dok su najzahtjevniji na raspolaganju imali S klasu (W126) i SL (R129). A od svih njih najupečatljivija je ipak bila i ostala S klasa, mnogima najdraža generacija najprestižnijeg Mercedesa. Proizvodio se do 1991. godine, a i danas se mogu pronaći dobro očuvani primjerci.

Tražite li najbolje, navratite do Mercedesovog muzeja. Oni imaju 280 SE iz 1982. godine koji pokreće 185 KS snažan šestak. U kombinaciji ručnog mjenjača je i danas respektabilan na cesti, ima stotku za 10 sekundi, a vozi do 210 km/h.

I oprema je prvoklasna. Kožna sjedala su grijana, klima hladi, a krovni otvor radi na struju. Konkretni primjerak je vozio suncem okupanim cestama Portugala i prešao svega 36.000 km. I sad ide ono najbolje, ovaj primjerak je obnovljen do zadnjeg vijka te ga je moguće otkupiti. Jedini problem bi mogla biti cijena od 47.890 eura s uključenim jamstvom od 12 mjeseci.

Uzevši sve u obzir, budite sigurni da je to iznos za koji dobivate dio povijesti, jedan od najboljih automobila svog vremena, ali i limuzinu koja će vas vjerojatno služiti desetljećima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara