BUBA NA STEROIDIMA Memminger Roadster 2.7 je sve što trebate ovog ljeta

BUBA NA STEROIDIMA Memminger Roadster 2.7 je sve što trebate ovog ljeta

Foto: Memminger  

VW Buba je prava legenda, no malo tko je voli zbog performansi. Ovaj pak model mijenja taj dojam. 
 
Iako je Volkswagen odlučio ugasiti legendarni model, postoje i oni koji su spremni zadržati tradiciju i dodatno je začiniti u budućnosti. Jedan od njih je njemački tuner Memminger Feine-Cabrios. Osnivač tvrtke Georg Memming bavi se preradama i restauracijama Buba od 1992. godine, a sada je odlučio napraviti novi korak, i to onaj od sedam milja. 
 
 
Ime mu je Roadster 2.7 i on je rasni sportaš retro dizajna s vrlo uvjerljivim performansama. Pokreće ga zrakom hlađeni 2.7-litreni boxer motor od 210 KS i 247 Nm. Motor je središnje postavljen i usuglašen s pet-stupanjskim ručnim mjenjačem. I da, da ova buba nije šala, potvrđuje i podatak kako vozi preko 200 km/h. 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Automobil teži svega 800 kg, a u vožnji obećava puno zabave. Pritom su na razini zadatka i kočnice, posuđene od Porsche 911. I ono najljepše je da vozača u ovom automobilu neće ometati multimedija. Ugrađeno je samo nužno, a to su brzinomjer, mjerač broja okretaja, te temperature motora i tlaka ulja. A jedina nevozačka informacija dolazi s analognog sata.
 
 
I za kraj spomenimo kako se ovaj roadster temelji na originalu, pravoj pravcatoj Bubi, vjerojatno iz 1970-ih. Plan je proizvesti 20 primjeraka, a cijena bi mogla prijeći 100.000 eura.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara