Bugatti Galibier "će biti hibrid"

Bugatti Galibier "će biti hibrid"

NISU ovo nagađanja, potvrda stiže izravno sa samog vrha. Točnije, ovu je izjavu dao sam novi šef Bugattija Wolfgang Durheimer u svom intervjuu jednom britanskom auto magazinu. Durheimer je potvrdio i kako će Galibier na tržište stići u gotovo identičnom obliku kakav je predstavljen sa studijskim modelom.

Dakle, projekt Galibier je potvrđen i započeo je. Planira se proizvesti seriju od 3.000 primjeraka, dakle znatno više od Veyrona. Novi će se model proizvoditi u pogonima u Mulsheimu.

U novi će model biti prenijet Veyronov W16 motor kojemu će biti dodana "hibridna opcija" koja bi trebala povećati "društvenu prihvatljivost" automobila. Za prijenos snage na kotače bit će zadužen mjenjač s dvije spojke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kupci u luksuznom interijeru mogu očekivati čak i porculanske obloge i razne druge ukrase, a sve to zadovoljstvo će ih stajati preko milijun eura.

Durheimer je potvrdio i kako će budućnost Bugattija počivati na dva modela, što znači kako će Veyron dobiti svog nasljednika. Štoviše Nijemac smatra kako će svi Bugattijevi modeli u "doglednom razdoblju" koristiti W16 motor te kako u Bugattiju žele vidjeti "koliko daleko mogu otići s ovim brandom".

Vremenski okviri za sada nisu objavljeni, a jedino je potvrđeno kako tijekom iduće godine možemo očekivati finalizaciju dizajna Veyronovog nasljednika.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara