Caddy Maxi u Hrvatskoj

POČELA je prodaja novog modela u ponudi Volkswagen gospodarskih vozila - Caddyja Maxi. Caddy Maxi je dostupan u furgonskoj, kombi i Life izvedbi, a kupcima je na raspolaganju izbor od tri motorne jedinice.

Caddy Maxi furgon popunjava tržišnu nišu između segmenta malih gradskih dostavnih vozila i Transportera. Koncipiran je za potrebe obrtnika, kurirskih službi i uslužnih poduzeća, kojima je u prvom redu potreban veliki utovarni prostor. Od izvornog Caddya je duži 47 cm, prevjes straga je duži za 151 mm, te ima 319 mm više prostora između kliznih vrata i stražnje osovine. Međuosovinski razmak iznosi 3.002 mm.

S utovarnim volumenom od 4,2 "kubika" Caddy Maxi predstavlja jedan od najvećih modela u segmentu malih kompaktnih dostavnih vozila. Korisna nosivost od 800 kg i dužina utovarnog prostora od 2.250 mm (s varijabilnim pregradnim zidom 3.070 mm) predstavljaju rekordne vrijednosti u ovom segmentu. Ovisno o motorizaciji Caddy Maxi raspolaže opterećenjem prikolice do 1.500 kg.

U serijsku opremu ovog modela spadaju: ABS, ASR, MSR, zračni jastuk za vozača, vozačevo sjedalo podesivo po visini, podešavanje kola upravljača po visini i dubini, opsežan sustav pretinaca za odlaganje.

Caddy Maxi kombi predstavlja ulaznu varijantu za prijevoz osoba. Serijskih pet sjedala mogu se opcionalno nadopuniti trećim redom sjedala, te je na taj način omogućen prijevoz 7 osoba.  Kod verzije s 5 sjedala volumen prtljažnika iznosi 1.650 l, koji se preklapanjem drugog reda sjedala povećava na 3950 l.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Caddy Maxi kombi je serijski opremljen s dva zračna jastuka, klima-uređajem, centralnim daljinskim zaključavanjem, ABS-om, ASR, MSR-om, jednim kliznim vratima za ulazak u stražnji prostor vozila, opširnim sustavom pretinaca za odlaganje.

U Caddyju Maxi Life ima dovoljno mjesta za prijevoz 7 osoba i njihove prtljage. Dvoja klizna vrata širine 700 mm i visine 1.108 mm omogućuju udoban ulazak i izlazak iz vozila. Volumen prtljažnika iznosi 380 l. Drugi red sjedala se može preklopiti, a treći red sjedala jednostavnim potezom izvaditi. U verziji s pet sjedala volumen prtljažnika iznosi 1.350 l.

Unutrašnjost Caddyja Maxi Life potpuno je obložena i upotpunjena mrežicama za odlaganje. Serijski je opremljen s četiri zračna jastuka, ABS-om, klima-uređajem, radio - uređajem, centralnim daljinskim zaključavanjem, električnim podizačima prozora i retrovizorima, središnjim naslonom za ruke i dr.

Caddy Maxi  se nudi s jednim benzinskim i dva dizelska motora. Benzinski motor razvija 102 KS, dok su dizelaši 1.9/105 KS (opcijski DSG) i 2.0/140 KS. Za sve tri izvedbe Caddyja Maxi opcionalno se mogu naručiti ESP, multifunkcionalno kolo upravljača, maglenke, grijanje sjedala, navigacijski uređaj sa zaslonom u boji i dr.

Cijene Caddyja Maxi kreću od 120.516 kn za Furgon izvedbu, odnosno 142.062 kn u slučaju Kombi verzije. Tržišno najzanimljivija Life inačica starta cijenom od 166.307 kn, dok je dizelska opcija dostupna po cijeni od 182.151 kn.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara