C-Concept: Lada novih dana

C-Concept: Lada novih dana

NAJVEĆI ruski proizvođač vozila vraća se na europsko tržište. U suradnji s tvrtkom Magna-Steyr razvija novi model koji će dizajnerski i tehnološki biti zasnovan na studiji prikazanoj ovih dana u Ženevi.

Concept C je studija kompaktnog modela koji bi u serijskoj izvedbu trebao konkurirati modelima poput novog para korejskih blizanaca (Kia Ceed & Hyundai i30), ali i najozbiljnijim igračima kalibra Opelove Astre.


Klikom na fotografiju možete vidjeti istu uvećanih dimenzija

Koliko god to zvuči nevjerojatno, potpis renomirane tvrtke Magna Steyr, kao i izjava Denisa Metalnikova, glasnogovornika Lade u kojoj stoji da je izložena studija osnova budućih Lada, budi nadu da se radi o ozbiljnom projektu s glavom i repom.

AvtoVAz je najveći proizvođač vozila u Rusiji, a trenutno odlično surađuje sa General Motorsom, posebno na proizvodnji nove generacije Lade Nive, kao i Chevroletove Captive.


Klikom na fotografiju možete vidjeti istu uvećanih dimenzija

Posljednje vijesti govore kako će ista tvrtka uskoro početi sklapati i Daciu Logan. Ruska predanost poslu nikada nije bila upitna, kao niti inozeman interes za tvrtku koja godišnje nahrani rusko tržište s preko 700.000 automobila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se pak tiče studije konkretne informacije su sljedeće. Platformu je izradila MagnaSteyr, dok je cjelokupan dizajn inspiriran programom VW koncerna djelo ruskih snaga. Osim hatchbacka s tri vrata u planu je cjelokupna gama karoserijskih izvedbi koja uključuje limuzinu, monovolumen i crossover.

 
Klikom na fotografiju možete vidjeti istu uvećanih dimenzija

Iako studiju pokreće 2.0 benzinski motor za očekivati je šaroliku ponudu motora, najvjerojatnije i licencnih, koji će se proizvoditi u novoj tvornici u Togliattiju.

Concept C je postavljen na 18-inčne aluminijske naplatke, u duljinu mjeri 4.208 mm, širok je 1.835 mm i visok 1.548 m. Pokretan dvolitrenim benzincem dostiže maksimalnu brzinu od 210 km/h.


Klikom na fotografiju možete vidjeti istu uvećanih dimenzija

Kako god, nova Lada na tržište bi mogla stići kroz dvije godine s cijenom od svega 10.000 USD - na ruskom tržištu.

M.N.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara