Chrysler Ypsilon: I to se desilo

JOŠ jedan korak u povezivanju Chryslera i Lancia je obavljen ili točnije bit će objavljen nakon što na ženevskom auto salonu Chrysler predstavi svoju verziju gradskog Ypsilona.

Podsjetimo, Chrysler i Lancia će međusobno podijeliti tehnologiju, pa će tako primjerice tijekom ove godine na tržište stići Lancia Flavia (Chrysler 200), Thema (300C) i dr.

Za sada se ne zna točno na kojim će sve tržištima Chrysler Ypsilon biti dostupan. Očekivalo se kako će Lancia pokriti sva tržišta kontintalne Europe, no ženevska bi premijera mogla ukazati i na određenu dostupnost Chryslerovih inačica. Svakako više ćemo znati nakon Ženeve.

U svakom slučaju ovaj će model duljine 3,84 m pokretati 0,9 i 1,2-litreni benzinci te 1,3-litreni turbodizelski motori. Recimo i kako se ovaj Ypsilon temelji na platformi Fiatovog modela 500 uz 300 mm produljeni međuosovinski razmak za dodatni par vrata. Ponudu prostora u unutrašnjosti će narasti i upotrebom tzv. tankih sjedala.

O prepoznatljivoj karizmi u američkom pakiranju nećemo dati sud, dovoljno je pogledati najavne fotografije. Novu Themu i Flaviu ne usudimo se ni pokazati. Uostalom nasilje nikad ne donosi dobro, pa ni kad PT Cruiser nasrne na talijansku ljepoticu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara