Citroën sprema novi brand

PREMA navodima francuskih novina La Tribune Citroën bi u vrlo skoroj budućnosti tržištu trebao ponuditi jeftiniju modelsku liniju po uzoru na Renault, odnosno Daciu. Tim bi potezom Citroën uskoro mogao imati čak modelske linije.

Naime, svi smo već dobro upoznati sa standardnim modelima oznake C, a već je nekoliko mjeseci poznato i kako Francuzi rade na premium liniji pod nazivom DS, a prvi bi na tržište trebao stići DS3. U osnovi radit će se o luksuznijoj verziji modela C3.

Prema spomenutom izvoru priča će krenuti i u drugom smjeru, a ta bi pak linija trebala nositi naziv Essentiele (osnovni). Izvor nadalje navodi kako bi se među prvim modelima linije Essentiele mogla pojaviti produkcijska izvedba koncepta C-Cactus koja je predstavljena još 2007. na tadašnjem frankfurtskom auto salonu.

Razlog za ove tvrdnje leži u činjenici kako je C-Cactus osmišljen kao vozilo koje je jeftino za proizvesti jer zahtijeva daleko manje dijelova no što je slučaj s trenutnim automobilima. Za razliku od studijskog hibridnog pogona produkcijsku bi verziju trebali pokretati dizelski i benzinski motori manjeg obujma.

Nadalje, La Tribune tvrdi kako se razmatra i mogućnost da se pod značkom Essentiele proizvode i simplificirana izvedba upravo predstavljene studije Revolte, koja je nadahnuta legendarnim modelom 2CV.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara