Citroen C1 - Od rujna i s dizelskim motorom

CITROEN obogaćuje ponudu modela C1 s dieselskom HDI inačicom. C1 HDI bit će dostupan s razinom opreme SX, a kupci će na raspolaganju imati obje karoserijske izvedbe, s trojim odnosno petorim vratima.

Najmanji Citroen u dizelskoj inačici pokreće 1.4 HDI motor poznat iz ostatka game. U gradskom mališanu on razvija 40 kW/55 KS maksimalne snage pri standardnih 4.000 o/min, te 130 Nm zakretnog momenta raspoloživog od 1.750 o/min. Projektiran u cilju maksimalne štedljivosti, motor se ističe povoljnom karakteristikom pri nižim okretajima, što donosi solidne performanse i nisku potrošnju.

>> Karakteristiku motora možete vidjeti ovdje.

Motorom se upravlja preko pet-stupanjskog ručnog mjenjača čiji prijenosni omjeri su usuglašeni s zahtjevima na minimalnu potrošnju. Novost je i ulje za podmazivanje s manjim viskozitetom što također doprinosi manjim gubicima. Dizelski C1 zadržava štedljivi karakter poput benzinca, prosječna potrošnja iznosi tek 4,1 l/100 km.

Kao za sva vozila iz game Citroen, redovna garancija za C1 je 2 godine, a garancija protiv korozije 12 godina. Troškovi održavanja donekle su smanjeni pošto je servisni interval produljen na 30.000 km.

I na kraju recimo nešto o cijeni i opremi. Serijska oprema modela C1 SX 1.4 HDi obuhvaća ABS, prednje i bočne zračne jastuke, servo upravljač, priprema za radio, električne podizače prednjih stakala, daljinsko centralno zaključavanje, te paket look (retrovizori i ručke u boji karoserije, zaštitne letvice). Ovako opremljen C1 u izvedbi s tri vrata stoji 85.300 kn s PDV-om, dok je za dodatni par vrata potrebno izdvojiti dodatnih 2.000 kn.

C1 SX 1.4 HDi moguće je individualizirati elementima dodatne opreme. Pored metalik boje, klima uređaja i audio-sustava (dolazi s okretomjerom), proizvođač je pripremio dva tematska paketa. Prvi je paket stil koji obuhvaća (ukrase pragova, komplet unutarnjih obloga od matiranog aluminija i ručica mjenjača od aluminija), dok paket sport donosi još svjetla za maglu, aluminijske papučice i također ručicu mjenjača od aluminija.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara