Čuda su moguća: Ovo je najjači, ali ujedno i najštedljiviji model u ponudi

Čuda su moguća: Ovo je najjači, ali ujedno i najštedljiviji model u ponudi
Foto: Toyota

KONAČNO smo dočekali i taj trenutak kad je najjača izvedba u ponudi nekog modela ujedno i najštedljivija.

Upravo to se dogodilo Toyoti koja na aktualnom Los Angeles Auto Showu premijerno predstavlja plug-in hibrid model, i to u okviru ponude aktualnog SUV-a, modela RAV4. I odmah konkretni podaci, nova izvedba koja će u Americi nositi oznaku Prime u maksimumu daje čak 225 kW/306 KS, više od bilo koje izvedbe modela, i to gledano kroz presjek svih generacija.

Najveća snaga u ovom obiteljskom pakiranju znači 6,2 sekundi za sprint do 100 km/h, ali i 60 km čisto električnog dosega. Novost je da je sada 2.5-litrenom benzincu pridružena Li-Ion baterija, ali i da će Toyota i dalje davati prave ispušne topove, i to njih dva.

U Toyoti očekuju da će ovim, za njih, drastičnim iskorakom uspjeti pridobiti nove kupce i osigurati svojem SUV adutu bezbrižnu budućnost, bila ona „fosilna“, hibridna ili električna. Trenutni podaci prodaje govore u prilog tržišnoj opravdanosti ovakve izvedbe. Naime, od 120.000 primjeraka prodanih u zapadnoj Europi, čak 105.000 ima hibridni pogon. Cijena i termin starta prodaje na našem tržištu bit će naknadno objavljeni.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara