Do 2020. hibridi će zauzimati 20 posto globalnog tržišta

Do 2020. hibridi će zauzimati 20 posto globalnog tržišta
Dobro je poznato kako se kupnja elektroautomobila, stimulirala državnim povratom od 70 000 kuna na cijenu, 50 000 kuna za kupnju plug­in hibrida te na kraju, povrat od 30 000 kuna za nabavu standardnog hibrida.

Prema pisanju Auto kluba, rezultat ovakvih povrata je sljedeći: u Hrvatskoj su registrirana 323 hibridna i električna auta. Pomama za ekopoticajima bila je tolika da se spekuliralo da će u 2015. Ministarstvo zaštite okoliša biti šire ruke i odobriti viši iznos od prošlogodišnjeg, ali ništa od toga.

Važno je naglasiti kako u kategoriji električnih auta već u proljeće stižu VW e­Up i e­Golf, u kategoriji plug­in hibrida Audi A3 Sportback e­tron i VW Golf GTE, a Mercedes već sad nudi luksuzni S 500 Plug­in Hybrid. Krajem godine BMW će u ponudu uvrstiti i plug­in hibridne izvedbe serije 3 i terenca X5, a Toyota će ponuditi isto takvu ekološku izvedbu redizajniranog RAV4.

Što se tiče standardnih hibrida, od noviteta je već stigao Mercedes C 300 BlueTECH Hybrid. Svi oni ispuhuju manje od 100 g/km CO2 i postaju novi kandidati za korištenje državnih ekopotpora. A osim toga, u privatnom aranžmanu moći će se unijeti i noviteti čija prodaja u 2015. od strane hrvatskog uvoznika nije planirana, piše Auto klub.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara