e-Tron serija

e-Tron serija
Njemački proizvođač Audi planira brzi razvoj svojih plug-in hibrida i električnih automobila u narednih nekoliko godina, kao dio Volkswagenovog plana da postane vodeći u alternativnoj pogonskoj tehnologiji do kraja desetljeća.

Prema riječima Michaela Dicka, člana Uprave Audija zaduženog za tehnološki razvoj, postoji mogućnost da će nova generacija A5 limuzine biti full hibrid do kraja 2012. Nova će se limuzina pridružiti nedavno predstavljenom A8 Hybridu te Q5 Hybrid crossoveru koji će biti uskoro lansiran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
„U budućnosti će naši kupci imati veliki izbor agregata i pogona na našim modelima. Nudit ćemo električnu snagu u najbolji mogućim oblicima. Hibridni pogon će pratiti potpuno električne modele.“ izjavio je Audijev predsjednik Uprave Rupert Stadler.

e-Tron serija veoma je važan dio Audija, jer kao što je Quattro sinonim za pogon na sva četiri kotača, tako će i e-Tron biti sinonim za električni pogon. Audije je osposobio i odjel koji će razvijati i proizvoditi skupe e-Tron električne modele početkom 2012.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara