FC Barcelona ima službeni auto, nije Audi

FC Barcelona ima službeni auto, nije Audi
Screenshot:YouTube

AUDI je godinama bio sponzor slavnog kluba, a njegovi nogometaši su redovito koristili usluge bolida iz Ingolstadta. Sada je situacija kudikamo drukčija.
Ne samo da će Audijevi nogometaši voziti auto druge marke, već je ovo prvi slučaj u povijesti da je neki nogometni klub dobio službeni auto. Vjerovali ili ne, Cupra je službeni auto FC Barcelone. 

Za one slabije upućene recimo kako Cupra već neko vrijeme nije sportska izvedba Seatovih modela, već ima status zasebne marke. Naravno, radi se o svojevrsnoj ekskluzivi čiji su automobili temeljeni na Seatovim modelima. A kako je Seat dio VW grupe, kakva-takva poveznica s Audijem je prisutna. 

Vratimo se mi temi i recimo kako je titulu službenog auta zaslužio Cupra Formentor, SUV model i prvi samostalni model Cupre. Dobra vijest za nogometaše je da će taj auto biti korišten u promotivne svrhe, a nogometašima će biti dano na volju da biraju žele li svoj primjerak. 

Prvi koji je zaželio voziti Cupru je golman Marc-Andre ter Stegen, inače Cuprin globalni ambasador. Kad kažemo da se Formentor od danas nalazi u prodaji, stvari postaju jasnije, ovo je odličan marketinški potez kako bi se privukli kupci.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara