Fiat potvrdio novi SUV model: Proizvodit će se u Srbiji!

Fiat potvrdio novi SUV model: Proizvodit će se u Srbiji!
Render: Kleber Silva/Behance.net

SUPROTNO nagađanjima kako bi se Fiat mogao povući iz Srbije, dolazi vijest koja govori sasvim drugačije. Fiat ostaje i u Srbiji će proizvoditi novi model.

O novom modelu iz Fiata se govori već mjesecima. Mnogi su ga već prozvali Fiat 601, a radilo bi se o crossover modelu, vjerojatno na arhitekturi Tipa. Prvi čovjek Fiata Olivier Francoise je potvrdio da doista razvijaju SUV model, a koji će se najvjerojatnije proizvoditi u Srbiji, piše B92.

Time bi proizvodni kapaciteti u Kragujevcu bili zaduženi za proizvodnju dva modela, novog crossovera i modela 500L, koji ostaje u asortimanu. Zasad je poznato kako će novi model imati sedam sjedala, a gamu će činiti paleta Firefly benzinaca te hibridna inačica. O dizelašima zasad ni riječi.

A tu novosti ne staju pa tako iz Fiata najavljuju uključenje u električnu utrku. Stiže Centoventi, a koji bi trebao popuniti prazninu nakon odlaska Punta.

FIAT se od sljedeće godine fokusira na elektrifikaciju svoje game. Svi modeli će dobiti električni pogon. Sa snagom do 150 KS i uzornim performansama (0-100 km/h za 8 s, 150 km/h) ovaj će model imati potpunu ponudu za manje obitelji. Početna cijena modela s dosegom od 150 km bi mogla biti vrlo konkurentna, na razini od 15.000 eura. Poželite li više, moći ćete naknadno kupiti još jednu bateriju i povećati doseg sve do 500 km.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara