Fiesta Van – radno vozilo Gorske službe spašavanja

HRVATSKA gorska služba spašavanja odsada će u svojim svakodnevnim aktivnostima koristiti i dvije Ford Fieste u Van izvedbi, koje je dobila na korištenje od Grand Auta, zastupnika marke Ford za Hrvatsku.

Gospodarstvena izvedba Fieste ima odlične predispozicije za nametnutu namjenu. Najdulji tovarni prostor u segmentu (1.320 mm), 1.013 litara obujma i nosivost od gotovo pola tone (495 kg za 1.4 TDCi/68 KS, 465 kg za 1.3/70 KS) njeni su glavni aduti. Pored toga, obje Fieste su opremljene klimatizacijom i osnovnom sigurnosnom opremom u obliku ABS sustava i zračnog jastuka. 

Za svako "radno" vozilo sigurnost tovarnog  prostora i putnika ključna je kupcima. Fiesta Van pruža visoku razinu standardnih elemenata sigurnosti, a tovarni prostor odijeljen je od putničkog mrežom.

HGSS – pola stoljeća iskustva

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska Gorska služba spašavanja dobrovoljna je i neprofitna humanitarna služba javnog karaktera. Specijalizirana je za spašavanje u planinama, stijenama, speleološkim objektima i drugim nepristupačnim mjestima kada pri spašavanju treba primijeniti posebno stručno znanje i upotrijebiti opremu za spašavanje u planinama.

U više od 50 godina postojanja HGSS je sudjelovala u preko 4.000 akcija spašavanja u kojima je spašeno 8.000 unesrećenika. Trenutno ju čine vrhunski hrvatski alpinisti, speleolozi te visokogorski planinari i skijaši, koji su posebnom obukom osposobljeni za pružanje prve medicinske pomoći i za sve tehnike gorskog spašavanja.

Važna aktivnost Gorske službe spašavanja je edukacija i prevencija, dakle sprečavanje i izbjegavanje nesreća na nepristupačnim terenima, posebice planinarskih nesreća. Također, ova služba osigurava sva značajnija skijališta, te skrbi za sigurnost na utrkama brdskih bicikla, natjecanja u sportskom penjanju, ekstremnim utrkama i dr.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara