Ford najavio ogromnu proizvodnju respiratora

Ford najavio ogromnu proizvodnju respiratora
Foto: Ford

NEDUGO nakon što je pokrenuo proizvodnju zaštitnih vizira te dizajnirao novu zaštitnu opremu Ford se okreće proizvodnji respiratora.

Nakon General Motorsa i Ford će u narednim mjesecima proizvoditi respiratore. U suradnji s GE Healthcareom najavio je otvaranje proizvodnje u tvornici u Michiganu za 20. travnja. Plan proizvodnje je vrlo konkretan, a kaže kako će do kraja travnja proizvesti 1500 respiratora, a svibanj zaključiti s 12.000 proizvedenih primjeraka. Ideja je da proizvodnja traje minimalno 100 dana, u kojima će se proizvesti čak 50.000 respiratora. Cilj bi trebao biti dostignut 4. srpnja, a onda bi se ovisno o potrebama nastavila proizvodnja.

 

 

Ako se pitate zašto proizvodnja starta tek za tri tjedna, odgovor je tehnološke prirode. Naime, respirator je projekt tvrtke Airon pa će prvo Fordov stručni tim morati na Floridu do specijalista za proizvodnju medicinske opreme kako bi dogovorio transfer tehnologije. 

Također, ono što je zanimljivo je da ovaj respirator ne treba električnu energiju, nego ima pneumatski pogon komprimiranim zrakom. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara