Fordovo "Sretno Sjedalo" za bolje uvjete radnika

Fordovo "Sretno Sjedalo" za bolje uvjete radnika

STRUČNJACI pomažu Fordu da unaprijedi radnu okolinu koja će omogućiti radnicima u proizvodnji da rade automobile u ergonomski prihvatljivim uvjetima.

U namjeri da se pozabavi problemom starenja radne snage i fizičkom cijenom mnogih godina provedenih na pokretnoj traci, Ford je okupio tim liječnika radne medicine, stručnjaka u proizvodnji, sindikalne grupe i predstavnike radnika s invaliditetom kako bi poboljšali ergonomiju, sigurnost i učinkovitost na pokretnoj traci.

To je dovelo do stvaranja "Sretnog Sjedala"  - inovativnog rješenja u obliku ljuljajuće stolice. Sjedalo radnicima omogućava da udobno sjede kad rade na pokretnoj traci. Također im omogućava da kliznu u automobil dok pričvršćuju, primjerice, kutije s papučicama umjesto da se saginju. Prvo "Sretno Sjedalo" postavljeno je na radnom mjestu za instaliranje ožičja krovnih antena u Genku u Belgiji 1998.godine, a u Koeln  je stiglo 2002. Danas, "Sretna Sjedala" se koriste u Valenciji u Španjolskoj, te Saarlouisu u Njemačkoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Daljnje mjere koje Ford koristi za zdravlje radnika na proizvodnoj traci uključuje pokretne platforme kojima se podiže šasija na različite visine sprečavajući preveliko istezanje ili saginjanje radnika, virtualne programe koji oblikuju najveću razinu ergonomskih procesa proizvodnje iSantos, kompjuterizirani avatar koji radi u virtualnom svijetu kako bi pomogao Fordu da poveća kvalitetu, sigurnost i ergnonomju radnika na pokretnoj traci.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara