FOTO Ove automobile budućnosti dizajnirali su klinci i totalno su neodoljivi

FOTO Ove automobile budućnosti dizajnirali su klinci i totalno su neodoljivi

 Foto: GoCompare

SVAKE godine na sajmovima gledamo istu priču, koncepte čudnih svjetala, ogromnih kotača i još većih ekrana, te proizvodne modele koji bez obzira na autora sliče kao jaje jajetu. 
 
Današnjim dizajnerima definitivno nedostaje inspiracije, da ne kažemo smjelosti i mašte. Kako bi probili svoje granice i produbili dosege toplo im preporučujemo da pomoć pronađu kod djece i tamo potraže savjet. Upravo oni znaju da nije sve u SUV-ovima i crossoverima, ali i da automobil na dobar način može prikazati osobnost svog vlasnika. 
 
 
Osiguravajuća tvrtka GoCompare iz Walesa je upravo to učinila. Posjetila je nekoliko londonskih osnovnih škola i zamolila učenike da dizajniraju svoj automobil budućnosti. Izabrane su one najbolje skice te je po njima ilustrator automobilima podario život. 
 
Rezultati su djetinjasti i to je ono lijepo. "Puno je slatkih, lepršavih i robotskih dizajna", rekao je glasnogovornik tvrtke Andrew Campion i nastavio, "ali itekako je prisutan eko aspekt". Naime, djeca su za pogon svojih vozila predvidjela solarnu energiju, hidroenergiju, pa i čokoladu.
 
 
Zanimljivo je i da su neki od njih predvidjeli autonomnu vožnju, odnosno da u pojedinim situacijama vozači ne moraju pratiti promet već ih auto sam vozi. Naravno, dio njih i leti, a pojedini imaju lasere i mogu se pretvoriti u robote.
Uživajte
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara