FOTO , VIDEO Han Solo je slavnu letjelicu zamijenio Nissanom

FOTO, VIDEO Han Solo je slavnu letjelicu zamijenio Nissanom

Foto: Nissan 

NISSAN i svjetski popularna filmska franšiza surađuju već godinama, a sada su na svijet doveli i ovaj unikatni Nissan.
 
Radi se o preradi modela Rogue, u nas poznatijeg kao X-Trail koji je vizualno prilagođen Ratovima zvijezda, a inspiraciju je našao u letjelici koju je proslavio Han Solo. Naravno, u pitanju je Millenium Falcon čiji karakterističan dizajn preuzima stražnji kraj vozila, sa "subspace-hyperdrive" pogonom koji isijava plavu boju. Zadnje staklo je zamijenjeno s tri Bose zvučnika od 18 inča koji emitiraju zvučne efekte iz filma. Sprijeda je sličnost vidljiva na vjetrobranu koji uvelike asocira na letjelicu, baš kao i laserski top montiran na krov. Modifikacije se nastavljaju i u kabini koja vjerno kopira kokpit popularne letjelice iz filma. 
 
  
Ova prerada je treća otkako Nissan surađuje s Lucasfilmom i ILM-om (Industrial Light & Magic) te Vehicle Experts, a izbor Roguea je očekivan. Osim što se ime poklapa s jednim od prethodnih nastavaka, to je i jedan od najpopularnijih SUV-ova na tržištu. Ispod poklopca je zadržan konvencionalni pogon, 2.5 benzinac s tek 170 KS.
 
Automobil je prezentiran u najavi premijere filma Solo: A Star Wars Story“zakazane za 25. svibnja, a glavne uloge tumače Alden Ehrenreich, Woody Harrelson, Emilia Clarke i Donald Glover. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara