FOTO , VIDEO Volkswagen predstavio novi Polo, a cijena će vas iznenaditi

FOTO, VIDEO Volkswagen predstavio novi Polo, a cijena će vas iznenaditi

Foto: Volkswagen 

VOLKSWAGEN Polo je u novom izdanju dimenzijama, tehnologijom, ali i sveukupnom ponudom zakoračio u kompaktni segment. 
 
Automobili s godinama rastu, a najnoviji primjer to odlično pokazuje. Novi Polo u svojem šestom izdanju prelazi granicu od četiri metra, dugačak je 4.053 mm. Pritom je međuosovinski razmak narastao za čak 94 mm. Što to u praksi znači zorno pokazuju sljedeće vrijednosti: kapacitet prtljažnika je 351 l, 25% više od prethodnika i gotovo u prosjeku kompaktne klase. Evo još jedna usporedba, novi Polo je širi od Golfa četvrte generacije.
 
 
Postavljanje na novu MQB A0 platformu ne znači samo rast dimenzija. Naprotiv, Polo je i tehnološki sazrio, a nikad prije nije imao tako bogatu ponudu sustava asistencije. Tako budući vlasnik, osim nadzora tlaka u gumama, dobiva Front Assist sustav u kombinaciji City Emergency Braking sustava kočenja u nuždi, ali i Pedestrian Monitoring sustava koji čuva živote pješaka. Opcijski pak Volkswagen nudi adaptivni tempomat, nadzor mrtvog kuta, poluautomatski sustav parkiranja i vrlo korisno upozorenje o prometu straga. 
 
Možda najveće iznenađenje je u kabini. Polo dobiva potpuno novi interijer, ali je i prvi model u gami opremljen drugom generacijom virtualnog kokpita. Tu je i pomodni infotainment sa 6,5-inčnim zaslonom sa staklenim pokrovom. Opcijski mu dijagonala raste na 8 inča. 
 
 
Ponudu motora čini devet opcija u rasponu od 65 do čak 200 KS. Start će označiti 1.0, kao novopečeni temelj ponude motora u koncernu. Ovisno o izvedbi, atmosferskoj (MPI) ili turbo (TSI), snaga se kreće od 65 do 115 KS. Posebno zanimljiv će biti 1.5 TSI s deaktivacijom cilindara i maksimumom od 150 KS. Ponuda dizelaša uključuje dvije izvedbe 1.6 TDI motora, od 80 i 95 KS. Novost u ponudi Pola je CNG izvedba s plinskom instalacijom, gdje 1.0 TGI daje do 90 KS. 
 
Na GTI ne treba čekati, VW ga odmah lansira. Pokreće ga 2.0 TSI s 200 KS, a ovako motorizirani Polo uhvati 100 km/h za 6,7 sekundi. 
 
Ponudu čini pet razina opreme uključujući dvije nove, Beats i R-Line. Kupcima su na raspolaganju palete od 14 boja vanjštine, 12 tipova naplataka (14-18 inča), 13 dekora armature i 11 presvlaka sjedala.
 
I pazite sad ovo, VW Polo u Njemačkoj starta cijenom od 12.795 eura s bogatom startnom opremom. S obzirom na dosadašnje iskustvo u VW-ovom kreiranju cijena, ovo doista zvuči kao dobra ponuda. 
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara