Geneva 2014: QUANT e-Sportlimousine

Kompanija nanoFLOWCELL AG ovog je tjedna na auto showu u Genevi predstavila QUANT e-Sportlimousine, vozilo aerodinamične karoserije s nakošenim vjetrobranom i valovitim krovom čiji se oblik nastavlja na stražnjem prozoru. Ističu se i bakreni detalji, 'gullwing' vrata i 22-inčne alu-felge.

###

Unutrašnjost putničke kabine elegantno je ukrašena kožnim presvlakama, drvenim detaljima u boji pepela i bakrenim elementima. Tu je i središnja konzola koja se proteže duž cijele kabine, a svakako impozantno djeluje i ogroman displej dugačak 1.25m i visok 16cm.

Detalji o performansama nisu objavljeni, no kompanija je otkrila ponešto o naprednom pogonskom sustavu koji vozilo koristi. 'Flow ćelije kombiniraju karakteristike ćelija elektrokemijskog akumulatora i gorivih ćelija. Tekući elektroliti pohranjeni su u dva spremnika i kruže ćelijom. Posebna membrana razdvaja dvije elektrolitske otopine, no propušta električni naboj te tako stvara energiju za pogonski sustav' stajalo je u službenom izviješću. 'nanoFLOWCELL ostvaruje 5 puta bolje performanse od litij-ionskih baterija koje pogone većinu današnjih električnih vozila te ostvaruju 5 puta veći domet od konvencionalnih inačica iste težine. Automobil tako može prijeći 600 km na jednom punjenju.'

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara