Hoće li autoservisi u budućnosti izgledati ovako?

Hoće li autoservisi u budućnosti izgledati ovako?
Foto: Direct Line

SVE je manji interes mladih za školovanjem u području održavanja i servisiranja automobila.

Čak šest od deset mladih Britanaca izjavilo je kako posao servisera automobila nije za njih, pokazalo je istraživanje na oko 2000 ljudi koje je provela osiguravajuća tvrtka Directs Line. A da stvar bude gora interes kod žena je još manji, pa bi tek 19% njih bilo spremno zaprljati ruke i raditi u servisu.

Britanska kuća se stoga udružila s ekspertima iz područja inženjerstva, sigurnosti na radu i arhitekture, a sve kako bi došla do novih parametara koji pobliže definiraju djelatnost održavanja automobila. Potom je na osnovu tih podataka stvorena skica jedne takve tvrtke za buduće razdoblje, konkretno za 2050. godinu.  

Kao što se vidi iz priloženog, eksperti očekuju široku upotrebu robota i AR tehnologije proširene stvarnosti, ali i okruženje koje se itekako razlikuje od današnjeg poimanja servisne radionice. Osim naprednih tehnologija, automatiziranih postupaka i svođenja ljudskog rada na minimum, vrijedi reći kako eksperti očekuju da će tada automobili u servis dolaziti vjerojatno sami, s unaprijed detektiranim kvarovima.

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara