Hyundai Getz – najbolja kvaliteta u klasi

Hyundai Getz – najbolja kvaliteta u klasi

U POSLJEDNJEM istraživanju kvalitete koji je proveo britanski magazin Which? najbolje ocijene je osvojio Hyundaijev mališan još jednom potvrdivši visok stupanj kvalitete korejske automobilske marke.

U rujanskom izdanju eminentni britanski auto-magazin donosi rezultate istraživanja zadovoljstva kupaca na britanskom tržištu. Već sada je poznato da je Hyundaiva gama modela ostvarila izvanredan rezultat demonstrirajući tako visoku kvalitetu najpopularnijeg korejskog proizvođača. Hyundai u Velikoj Britaniji već nekoliko godina vrlo visoko kotira, a od 2002. godine sve svoje modele nudi uz 5-godišnje jamstvo s neograničenom kilometražom.

Istraživanje je provedeno među nasumice odabranim čitateljima koji posjeduju automobil mlađi od osam godina. U upitniku odaslanom na točno 34.277 adresa vlasniku automobila su bila postavljena mnoga pitanja grupirana u tri područja. Pitanja su bazirana na iskustvu kupca u posljednjih godinu dana uz naglasak na ispitivanje kvalitete odnosno pouzdanosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi dio upitnika donio je Hyundaiju odličnu ocjenu za opći dojam. U drugom dijelu upitnika koji je bio koncentriran na iskustva vlasnika novih automobila najbolje je prošao Hyundai Getz. Rezultati su pokazali da gotovo 32 % vlasnika novih automobila može očekivati kvar u prve dvije godine, dok je vjerojatnost većeg kvara 6 %. U slučaju Getza situacija je kudikamo bolja.

Istraživanje je pokazalo da Getz nema prijavljenih kvarova, pa je njegova pouzdanost ocijenjena stopostotnom. Da budemo precizniji, 30 vlasnika Getza obuhvaćenih istraživanjem u dvije godine nije imalo niti jedan kvar na automobilu.

Izvrsna kvaliteta Hyundai Getza prepoznata je na britanskom tržištu gdje je samo ove godine prodano gotovo deset tisuća primjeraka. Najnoviji rezultati zasigurno će pridonijeti približavanju korejskog aduta trenutno najpopularnijim u gradskoj klasi, Ford Fiesti i Nissan Micri.

Miljenko Nikolić

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara