Invicta S1 – 600 KS za 322 km/h

Invicta S1 – 600 KS za 322 km/h

INVICTA planira uskoro lansirati specijalnu seriju modela S1 sposobnu za probijanje granice od 200 m/h odnosno 322 km/h.

Nakon što je tvrtka Invicta Car Company prije mjesec dana na The Sunday Times Motor Show-u predstavila detaljno obnovljeni S1, prije nekoliko dana je objavila da će uskoro biti spremna posebna izvedba modela namijenjena obaranju nesvakidašnjeg rekorda. Sa super-Invictom će 42-godišnji bankovni menadžer Mike Barclays postati prva potpuno slijepa osoba koja je vozila brzinom većom od 320 km/h.
 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nova Invicta nosi ime S1-600 a pokreće ju Fordov 5.0 V8 benzinski motor, koji uz svesrdnu pomoć kompresora razvija maksimalnu snagu od 600 KS (prije 320 KS) pri svega 4.500 o/min. Snaga se prenosi putem 6-stupanjskog ručnog mjenjača na stražnje kotače. Zbog što boljeg kontakta s podlogom, automobil će se kotrljati na specijalnim pneumaticima tvrtke Toyo. 

Kako je dosadašnja izvedba postizala 274 km/h, javila se potreba za blagim izmjenama vanjštine u svrhu poboljšavanja aerodinamike. Također, automobil je dobio cjelokupni paket vezan za sigurnost putnika, dok snalaženje u prometu olakšava GPS satelitska navigacija.

I za kraj spomenimo da će Mike 14. listopada na Svjetski dan slijepih pokušati uz pomoć specijalno priređenog S1-600 oboriti brzinski rekord.

Miljenko Nikolić

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara