Jacque Villeneuve za upravljačem Peugeotovog "Le Mans" aduta

NAKON bombastične najave Peugeotovog povratka u "Le Mans" i prezentacije dizelske uzdanice isti je u javnost pustio prve informacije vezane uz vozače bolida, 908 Le Mans.

Utrka "24 sata Le Mansa" je osnova projekta obnavljanja motorsport programa. Jedno od najslavnijih natjecanja Peugeot je osvojio u dva navrata, 1992. i 1993. godine, a kako stvari stoje, ima ozbiljnu namjeru da taj uspjeh ponovi.

Peugeot će stoga na LMS (Le Manse Series) utrkama kao i onoj najatraktivnijoj (Le Mans 24 Hours), učestvovati s dva bolida. U Peugeotovom timu je šest internacionalnih vozača i jedan test vozač. Četvorica će učestvovati na svih sedam utrka, dok će dvojac dodatno osnažiti ekipu na 24-satnom maratonu. Najslavnije ime je bivši osvajač Formule 1, Jacques Villeneuve, koji bi trebao biti presudan u osvajanju "Le Mansa". Uspije li mu to bit će prvi vozač u povijesti koji je osvojio Formulu 1, Champcar Championship, Indianapolis i na kraju Le Mans 24 Hours.

Debi Peugeota 908 je LMS utrka u Monzi koja će se održati 14. i 15. travnja, zatim će početkom svibnja učestvovati na utrci u Valenciji. Te dvije utrke bit će presudne u pripremi ekipe za Le Mans.

Drugi projekt Peugeotovog sportskog programa je baziran oko 207-ice. Jedan model će učestvovati u francuskom prvenstvu (207 LW), 207 Sprint Cup. Pobjednik kupa imat će priliku sjesti za upravljač drugog natjecateljskog Peugeota, 207 Spider. Radi se o osam utrka, koje će uključiti šest Le Mans utrka kao potpora Peugeotu 908. Pobjednik će za nagradu imati priliku na jedan dan testirati najatraktivniji Peugeotov bolid svih vremena, prijespomenuti 908.

Vrhunac priče oko francuskog kompakta je 207 Super 2000 koji udovoljava novim standardima i samim time smije učestvovati u rally natjecanjima, Rally Challenge i WRC (Production).

M.N.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara