Jaguar F-Type Club Sport bit će kao Project 7 Speedster s krovom

Svi će se složiti da je lansiranje Jaguar F-Type-a bilo pun pogodak, no britanska kompanija ne želi sjediti na lovorikama već razmatra načine kako razviti nove verzije automobila koji ju je proslavio, baš kako to Porsche čini s 911 serijom. Po jedan model pojavit će se tako svakih 18 mjeseci, a prvi u nizu mogao bi biti 'hardcore' trkaći automobil poput GT2.

###

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, pojedini izvori navode kako je u fazi razvoja F-Type Club Sport baziran na R Coupeu koji će imati 200 kg manje te će nalikovati predivnom Project 7 speedsteru s krovom. Kako bi se tako značajno smanjila težina, Jaguarovi inženjeri preispitat će baš svaki dio, a dodat će i sjedala te panele od ugljičnih vlakana.

Coupe će imati agresivniji styling koji će opravdati ubrzanjem do 100 km/h za 3.5 sekundi ili manje. Za pogon će biti zadužen 5.0-litreni V8 motor potpomognut kompresorom koji trenutno razvija 550 KS i 680 Nm okretnog momenta, no postoje naznake kako bi u tom automobilu mogao razvijati 600 KS. F-Type Club Sport bio bi financijski isplativ samo ukoliko bi bila odobrena serija od barem 500 primjeraka, što je malen broj u usporedbi s količinom GT3 modela, no ako uspije biti brži od konkurencije, bit će to velika marketinška prednost za britanskog proizvođača.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara