Jedva čekamo nove Jaguare

Foto: preuzeto sa Autocar magazina

AKO se po jutru dan poznaje onda bi se Jaguar u narednom razdoblju mogao prometnuti u jedan vrlo cool brand. Naime, XF i XJ, modeli s kojima je Jaguar pokrenuo revitalizaciju u punom smislu te riječi su odlično prihvaćeni. Nadalje, izgled F-Typea stručna i ostala javnost ne prestaje hvaliti, pa s velikim nestrpljenjem očekujemo što će nam novog Jaguar predstaviti u skoroj budućnosti.

Jaguar trenutno radi na nekoliko noviteta čiji će dolazak na tržište predstavljati pravu malu modelsku ofenzivu. Prije svega je riječ o coupe izvedbi spomenutog F-typea, a potom će uslijediti SUV, kompaktni model s pogonom na prednje kotače te nasljednik modela XK.

F-type u cabrio, odnosno roadster izvedbi je već predstavljen te će na tržište stići u proljeće iduće godine, a coupe izvedba bi trebala biti premijerno predstavljena na ženevskom auto salonu u ožujku, nakon čega će se naći u prodaji. U ovaj model Jaguar polaže velike nade, prvenstveno kada je riječ o podizanju imidža cijelom brandu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nešto više novca bi trebao donijeti SUV/crossover model čiji je razvoj navodno već u poodmakloj fazi. Riječ je o modelu s kojim Jaguar namjerava ugrabiti svoj dio kolača u još uvijek rastućem segmentu. S tehničke strane ovaj bi se full-size SUV trebao temeljiti na aluminijskoj platformi modela XJ, a kupce će privlačiti napadnim dizajnom i luksuznom opremom.

S druge strane tu je oko 4,3 m dugački kompaktni model, najvjerojatnije limuzina, čiji je koncept navodno već gotov, a dizajn finaliziran. O ovom se modelu za sada ne zna puno, no za očekivati je kako će se u Jaguaru poprilično pobrinuti kako bi otklonili svaku poveznicu s neuspješnim X-typeom.

Četvrti novitet će biti nasljednik modela XK, koji će dakako doći u coupe i roadster izvedbi. Snažniji i luksuzniji od prethodnika, novi bi XK trebao otići up-market slijedeći filozofiju Maseratijevih pulena GranTurismo i GranCabrio.

Očekivani datumi dolaska ovih modela na tržište još uvijek nisu poznati no zasigurno ih nećemo morati previše čekati.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara