Jedan od najprepoznatljivijih Opela doživio potpunu preobrazbu

Jedan od najprepoznatljivijih Opela doživio potpunu preobrazbu
Foto: Opel

OPEL polako, ali sigurno, pod kapom PSA koncerna bježi iz minusa, ali i istim intenzitetom gubi svoju osobnost. Zafira je najbolji primjer.

Opel predstavlja novu Opel Zafiru, koja sad ima dodatak u imenu Life. Kako se radi o višenamjenskom vozilu klase Vivaro čiji je nasljednik, u ponudi su tri veličine s do devet sjedala. Dva desetljeća od lansiranja Zafira postaje kombi vozilo opremom i izvedbom interijera podređeno osobnoj upotrebi. Kao i u Slučaju Comba, radi se o verziji već poznatih modela Citroena (SpaceTourer) i Peugeota (Traveller) lansiranih 2016. godine.

Dakle, tri duljine su u igri, mala (S) od 4,60 m, srednja (M) od 4,95 m i velika (L) duljine 5,30 m. Prevedeno, S izvedba je 10 cm kraća od istoimenog prethodnika, ako ga tako možemo nazvati. Umjesto bilo kakvog komentara dizajna, reći ćemo kako je Opel odlučio interijer oplemeniti finijim materijalima, moćnim infotainmentom, a vozaču na raspolaganje staviti sve sigurnosne sustave asistencije dostupne u gami.

Dostupan je i IntelliGrip sustav kontrole proklizavanja, pa i 4x4 pogon iz Dengela. Dodatno, od 2021. godine dolazi i električna izvedba. U svakom slučaju Opel je ponudom jednog modela odlučio pokriti dva tržišna segmenta, onaj MPV kompaktnih modela te tzv. shuttle vozila gdje postoje potrebe za prijevozom većeg broja putnika i stvari. A tu je prava stvar Lounge izvedba a masažnim individualnim sjedalima i središnjim stolom.

Opel Zafira Life imat će svjetsku premijeru na Sajmu automobila u Bruxellesu 18. siječnja 2019., a knjige narudžbi otvaraju se u veljači.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara