Jeste li spremni? BMW predstavio još jedan novi model

Jeste li spremni? BMW predstavio još jedan novi model
Foto: BMW

U BMW-u se teško nose s činjenicom da je Mercedes prisutan u svim segmentima, ali i da je vrlo uspješan.

A jedan itekako neugodan trn u oku BMW-ovih planera je Mercedes CLA, model čiji je razvoj prošao ispod radara bavarske mreže industrijskih špijuna. Sada će stvar biti ispravljena, a BMW će na Los Angeles Auto Showu predstaviti seriju 2 Gran Coupe.

Model je smješten na pola puta između serije 1 sedan i serije 3, ali će zato uz preuzimanje poznatog dizajnerskog potpisa dobiti i platformu s prednjim pogonom. U BMW-u obećavaju odlične vozne osobine u duhu marke, kao i paletu moćnih motora, uključujući i M235i s 2.0 benzincem od 306 KS i 450 Nm.Pritom ipak zaboravite sve ono što nudi stara škola iza serije 2 Coupe.

Pogledamo li fotografije, jedno je sigurno, a to je da vizualno auto nudi sve dosad viđeno. Uostalom, sličnu stvar napravio je i Mercedes, a to je bilo dovoljno da se zadovolje apetiti potencijalnih kupaca. xDrive pogon i osam-stupanjska automatika zaokružit će dojam o ovoj sportskoj limuzinici.

Poznate su i cijene. U Njemačkoj ponud akreće od 31.950 eura za 218i Gran Coupe, odnosno 51.900 eura za top izvedbu, M235i Gran Coupe. Prodaja kreće u ožujku iduće godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara