Jeste li spremni? Mercedes uskoro otkriva interijer S klase

Jeste li spremni? Mercedes uskoro otkriva interijer S klase
Screenshot: instagram/cochespias

MNOGI tvrde kako nema boljeg auta na svijetu, a svi će se složiti s time kako boljeg Mercedesa nema. Da, S klasa je sve to.

Ovo je veliki tjedan za Mercedes. Nakon loših vijesti o restrukturiranju, pa čak i prodaji tvornice, iz Stuttgarta dolaze konačno i dobre vijesti. Ovog tjedna će i službeno biti otkrivena S klasa, odnosno njen dio. Naime, premijera je zakazana za 8. srpnja, a tiče se najnovije generacije MBUX (Mercedes-Benz User Experience) sustava koji će dobiti nova S klasa.

 

Kako već najjeftiniji modeli odgovaraju na Hey Mercedes upit, a prepoznaju i određene geste te su online aktivni, očekuje se nešto doista fascinantno. Ako ništa, mora dostojno pratiti izuzetno futuristički interijer vozila koje smo mogli vidjeti prije nekoliko tjedana. Na S klasi su tipke očito postale stvar prošlosti, dok je oblik ekrana inspiriran Teslom. A kad smo kod naprednih tehnologija, recimo i kako će sustav autonomne vožnje nuditi 3. razinu, a kasnije će nadogradnjom ići još jedan stupanj više.

U pogledu mehanike ne očekujte da će ponuda ići dalje od V8 jedinica i hibrida. Osim ako ne pitate za cijenu, jer V12 dragulj će ostati rezerviran za Maybach ponudu.

Premijera MBUX sustava je tek start događaja vezanih uz S klasu. Za 29. srpnja je zakazan Innovation By Intelligence događaj, a 12. kolovoza očekuje nas događaj pod imenom Luxury & Well-Being.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara