Još jedan Mercedesov dragulj odlazi u mirovinu

Još jedan Mercedesov dragulj odlazi u mirovinu

 Foto: Mercedes

NAKON što su umirovili G65 u Mercedesu su odbrojeni dani još jednoj legendi. 
 
Mercedes SL je jedan od najpopularnijih svjetskih roadstera, a u njegovoj ponudi posebno mjesto ima top model, izvedba AMG SL65 pokretana V12 draguljem. S cijenom od oko četvrt milijuna eura nije nikada bio volume maker, kao ni sam model SL, no radi se o nenadoknadivom gubitku za sve one koji su voljeli guštati u ovoj magnetno privlačnoj kombinaciji audiovizualne nirvane, a to su si mogli priuštiti. 
 
Njemački MB Passion Blog javlja kako će prekid proizvodnje stići vrlo brzo, već krajem idućeg mjeseca. Prevedeno to znači kako će V12 motor ostati dostupan samo u najprestižnijoj ponudi,a ona uključuje značku Maybacha. A kad je u pitanju novi SL, on bi na ceste trebao stići 2021. godine, a umjesto V12 motora vrh ponude će činiti SL 73 sa hibridnim V8 pogonom i preko 800 KS.
 
I za kraj ponovimo gradivo. 6.0 V12 biturbo daje 630 KS i 1.000 Nm, a SL potjera do 100 km/h za 4 sekunde. Prema službenom cjeniku dostupan je uz iznos od oko 2,5 milijuna kuna. Nije sve u snazi, reći će neki. I imaju pravo, zar ne?
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara