Pogledajte novi teaser nasljednika Enza

Pogledajte novi teaser nasljednika Enza

INTERNETOM je počeo kružiti još jedan najavni teaser zamjene za Enzo.

Nakon što smo prije koji tjedan objavili fotografiju navodnog prednjeg kraja ovog automobila (sada u boljoj rezoluciji), upravo se pojavila i fotografija pozadine modela koji nosi kodni naziv F150 (prema nekima F70), a ustvari predstavlja zamjenu za Enzo.

Ove je dvije posljednje fotografije objavio sam proizvođač iz Maranella u svom službenom časopisu. Iz njih se da naslutiti kako je na agresivni styling novog "propetog konjića" presudan utjecaj izvršio dizajn F1 bolida što je vidljivo u nekoliko detalja poput "zašiljenog" nosa, središnje smještene velike ispušne cijevi i sl.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Primjetni su i utjecaji modela F12 i 458, poglavito kod prednjih svjetala i sl.  Vidi se i kako će F150 imati tzv. double-bubble krov, vjerojatno kako bi se stvorio dodatni prostor za kacige vozača i suvozača.

Novi bolid iz Ferrarija široj javnosti bi trebao biti predstavljen na proljeće iduće godine. Očekuje se da će ga pokretati V12 motor uparen s električnim motorom i sustavom KERS. Ukupna snaga bi se trebala kretati oko 900 KS, a uz masu ne veću od 1.100 kg mogu se očekivati vrhunske performanse. Proizvodnja će vjerojatno biti limitirana, a cijena će se svakako kretati iznad milijun eura.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara