Još jedna Tesla se zapalila, kamera je sve snimila

Još jedna Tesla se zapalila, kamera je sve snimila
Screenshot: Twitter/ShanghaiJayin

NADZORNA kamera snimila je Teslinu limuzinu parkiranu u garaži iz koje se bez vanjskog utjecaja počelo dimiti. Nekoliko sekundi kasnije nestala je u plamenu.

Video nadzorne kamere javne garaže u Šangaju jasno pokazuje kako nije bilo vanjskih utjecaja u požaru skupocjene Tesle, pa se već sada može govoriti o još jednom slučaju samozapaljenja. Iz Tesle su poslali tim svojih stručnjaka na uviđaj, ali još uvijek nisu raspoloženi za bilo kakve izjave osim one da "istražuju" i "da nitko nije ozlijeđen".  

"Nakon što smo čuli za incident u Šangaju, poslali smo odmah sinoć tim na mjesto događaja. Aktivno surađujemo s relevantnim odjelima na razjašnjavanju cijele situacije", objavili su iz Tesle na kineskoj društvenoj mreži Weibo.

 

Video snimak je u kratkom vremenu postao vrlo popularan, a objavili su ga brojni kineski mediji. Pokazuje parkiranu Teslu Model S iz koje se odozdo počinje dimiti, a ubrzo nakon toga dolazi do naglog širenja plamena. Na sreću, u tom trenutku nije bilo prolaznika, pa nema ni ozlijeđenih.

Ovo nije prvi slučaj da se neka parkirana Tesla zapalila "sama od sebe". U Tesli su prijašnje slučaje komentirali rječima kako su "baterije konstruirane da se u rijetkim slučajevima kada se pojavi vatra, požar širi polako, pa putnici imaju puno vremena za napustiti vozilo“, piše Vice. U svakom slučaju, od 2013. godine su zabilježeni brojni slučajevi Tesli u plamenu, a većina ih se dogodila nakon prometne nesreće.

U Kini su rastom popularnosti električnih vozila i povećanjem njihovog udjela u prometu sve češći slučajevi požara. A pritom nisu izuzeti ni hibridi, te im je svima zajedničko da imaju baterije sličnog ili istog tipa. Tijekom 2018. godine zabilježeno je oko 40 slučajeva požara na kineskim cestama.

Cijelu snimku događaja možete vidjeti u nastavku.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara