Kakav zaokret, nakon hipersportskog Bugattija policija naručila novu Teslu

Kakav zaokret, nakon hipersportskog Bugattija policija naručila novu Teslu
Foto: Dubai Police/Twitter

POLICIJA Dubaija možda ne ruši rekorde kada je u pitanju suzbijanje kriminala, ali u pogledu voznog parka nema konkurencije.

Istina, donekle joj mogu parirati talijanske snage reda ojačane Alfom Giulijom Quadrifoglio i pokojim Lamborghinijem, ali u Dubaiju se voze isključivo najbolji od najboljih. Tako najvećim gradom Ujedinjenih Arapskih Emirata policija patrolira primjerice u Porscheu 918, Lamborghiniju Aventador, pa i Bugattijevom Veyronu, a sada su odlučili opet iznenaditi. Umjesto gutača benzina u kojima kilometar vožnje (trošak vlasništva) stoji i do 300 dolara, izabrali su osjetno jeftinije, štedljivije i nadasve praktičnije prometalo.

Na svojem službenom profilu objavili su tvit kojim potvrđuju kako su se prvi u svijetu odlučili za patrolna vozila izabrati Teslin Cybertruck, neobični električni kamionet koji će se u proizvodnji naći tek 2021. godine.

 

A do tada policijske snage Dubaija će se ojačati i jednim Mercedesom. Naime, u jednom drugoj objavi potvrdili su narudžbu Mercedesovog bolida, GT 63S, a koji će se koristiti kao dodatak luksuznim patrolama na najposjećenijim turističkim destinacijama.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara